"You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk?"
- Dirty Harry
 
Kommende film
Børnene fra Sølvgade

Spilletider:
søndag 13. okt. 16:00
mandag 14. okt. 16:00
tirsdag 15. okt. 16:00
onsdag 16. okt. 16:00
torsdag 17. okt. 16:00
fredag 18. okt. 16:00
lørdag 19. okt. 16:00
søndag 20. okt. 16:00


11-årige Katinka bor alene med sine tre søskende. Tristan på 15, Kirk på 9, Petra på 6 og papegøjen Kaptajn Godt Humør i en lejlighed på Sølvgade. Her kan de helt selv bestemme, hvornår de går i seng, om de gider børste tænder, og der er heller ikke nogen, der siger, at de skal lave lektier. Sådan har det været, lige siden deres mor på mystisk vis forsvandt for et år siden. Men da deres altid fraværende forældre begynder at vække mistanke hos skoleinspektøren Hr. Moth, lægger de fire søskende en snedig plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: De vil ansætte en hushjælp. Da valget falder på den farverige Miss Nelly fra Vollsmose - en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle - ændrer planen sig fuldstændig…

Læs mere


Den Gule Enke

Spilletider:
søndag 13. okt. 19:30
tirsdag 15. okt. 19:30
onsdag 16. okt. 19:30
torsdag 17. okt. 19:30
fredag 18. okt. 19:30
lørdag 19. okt. 19:30
søndag 20. okt. 19:30
onsdag 23. okt. 14:00
onsdag 23. okt. 19:30


I "Den gule enke" vækker den amerikansk/canadiske forfatter Tilar J. Mazzeo – for første gang – den fascinerende kvinde bag den ikoniske gule etiket til live: Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin, som efter sin mands død trodsede alle konventioner ved at overtage tøjlerne i vingård, som de sammen gjorde alt for at gøre til en indbringende og velanskrevet succes udi champagneproduktion.
Filmen er instrueret af Thomas Napper, som tidligere har arbejdet som second unit instruktør for Joe Wright.
I filmens hovedrolle ses Haley Bennett (Retfærdighed for Emmett Till) som enken med de store ambitioner og idéer. I øvrige roller medvirker bl.a. Tom Sturridge, Natasha O'Keeffe og Ben Miles.


Læs mere


Foredrag: Teleskopet - vores øje til universet

Spilletider:
tirsdag 22. okt. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

Menneskets syn på universet blev ændret for altid, da den italienske fysiker og astronom Galileo Galilei for godt 400 år siden rettede en primitiv kikkert mod nattehimlen. For han så detaljer på himlen, som intet øje før havde set. Siden da har udviklingen af astronomiske teleskoper til stadighed flyttet grænsen for vores erkendelse af universet.

Teleskoperne giver os ikke bare flotte billeder. Ved at analysere det lys som forskellige teleskoper indfanger kan vi også få viden om bl.a. big bang og universets udvidelse, om galaksers rotation, om stjerners grundstofindhold, temperatur og opbygning – og om de har exoplaneter omkring sig.

Hør videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen fortælle om kikkertens udvikling, og hvordan den virker. De giver også eksempler på nogle af de fascinerende objekter og fænomener i universet, som vi kan se takket være vor tids avancerede teleskoper, både jordbaserede kæmpeteleskoper og James Webb-rumteleskopet.

I foredraget får du altså ikke kun historien om kikkerten men også fortællingen om hvordan den har hjulpet os til vores nuværende forståelse af universet.


Læs mere


Gysernat i Brørup Bio 2024

Spilletider:
fredag 25. okt. 23:00


Fredag den 25oktober bliver gys og gru i Brørup Bio.

Fra klokken 22 bliver der serveret pizza i cafeen.
Der vil være film fra klokken 23 og resten af natten.
Du kan blive skræmt fra vid og sans til følgende film :

Smile 2
Speak no evil
The substance

Prisen er 200 kroner for hele natten.


Læs mere


Cinemateket præsenterer : Rumrejsen år 2001

Spilletider:
lørdag 2. nov. 15:00


Med sin storslåede billed- og lydside er Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’ en milepæl inden for science fiction-genren. Og ikke mindst er den en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på Jorden og i universet.
’2001’ starter i forhistorisk tid, hvor abemennesket forvandles til intelligensvæsen, og umiddelbart herefter følger et af filmhistoriens mest berømte filmklip: Sejrsberuset over sin nyvundne overlegenhed slynger aben en knogle mod himlen. Fra knoglen bliver der klippet direkte til et rumskib i glideflugt mod månen. Hvilken retning tager evolutionen herfra? Kubrick skabte filmens banebrydende special effects i et samarbejde med effektpionéren Douglas Trumbull. Dét samarbejde indbragte en Oscar. Og sjældent er Johann Strauss’ perlende valsemusik blevet brugt mere effektivt. Ja, Kubricks klassiker vedbliver på alle planer med at vække be- og forundring. Filmen vises med pause midtvejs.


Læs mere


Foredrag: Tal, tilfældigheder og tipping points

Spilletider:
tirsdag 5. nov. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

Når salget af cykelhjelme stiger er der flere cykelulykker. Ergo er det farligt at køre med cykelhjelm! Eller er det nu også det? Måske bliver der solgt flere cykelhjelme fordi det er blevet farligere at cykle i trafikken? Men er det nu også rigtigt? Måske bliver der bare solgt flere hjelme og der er flere ulykker fordi der er flere der cykler? En sammenhæng betyder ikke, at der også er en årsagssammenhæng. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik har spillet og spiller også en meget vigtig rolle i at forstå og afdække hvordan verden hænger sammen. Mange videnskabelige opdagelser er først blevet gjort udelukkende ved at undersøge statistiske sammenhænge – og først senere er de underliggende årsager blevet opdaget og forstået.

Kom og hør professor i statistik Susanne Ditlevsen fortælle om statistikkens heldige og mindre heldige historier – fra sømænd med skørbug, til børnedødelighed på fødselsklinikker, en teknisk fejl i en rumfærge der havde fatale konsekvenser og mulig racisme i amerikansk politi.

I foredraget vil du også dykke ned i Susannes egen forskning – fx om matematikken bag ‘tipping points’ og hvordan man vha. statistik kan forudsige sandsynligheden for at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede.


Læs mere


We live in time

Spilletider:
torsdag 7. nov. 19:30
fredag 8. nov. 19:30
lørdag 9. nov. 19:30
søndag 10. nov. 19:30
onsdag 13. nov. 19:30


Den talentfulde og ambitiøse kok Almut oplever, at hendes liv ændres for altid ved et tilfældigt møde med Tobias, som lige er blevet skilt. Men efter de er faldet for hinanden, og begynder at opbygge et hjem og familie sammen, afsløres en svær sandhed, der vender op og ned på alting.


Læs mere


Foredrag: Fortidens og fremtidens vilde natur

Spilletider:
tirsdag 12. nov. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.
Foredraget er gratis, men ved reservation opkræves 5 kr i gebyr per reservation.

I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde – både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab – fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang.

I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen:
• Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr – blandt andet huleløver.
• Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
• Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark – både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder.

Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler – herunder de naturlige økosystemer i Danmark – da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter.


Læs mere


Gladiator 2

Spilletider:
torsdag 14. nov. 19:30
fredag 15. nov. 19:30
lørdag 16. nov. 19:30
søndag 17. nov. 19:30
onsdag 20. nov. 19:30
torsdag 21. nov. 19:30
fredag 22. nov. 19:30
lørdag 23. nov. 19:30
søndag 24. nov. 19:30
tirsdag 26. nov. 19:30
onsdag 27. nov. 19:30


Instruktør Ridley Scott er nu klar med fortsættelsen til ’Gladiator’ om den tidligere kejser Marcus Aurelius’ barnebarn Lucius som tvinges til slaveri af general Marcus Acadias.
I kampen for at få sin frihed og familie tilbage vælger Lucius at kæmpe som gladiator og at sætte sig op mod det romerske riges unge kejsere Caracallas og Gete.
'Gladiator 2' har Paul Musical (Normal People) i hovedrollen som Lucius, mens Pedro Pascal, Denzel Washington, danske Connie Nielsen og Joseph Quinn er med i andre store roller.
Filmmanuskriptet er skrevet af David Skarpe, som Ridley Scott også har arbejdet sammen med på bl.a. ’Napoleon’.


Læs mere


Foredrag: Videnskaben bag øl

Spilletider:
tirsdag 19. nov. 19:00


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.

Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og nye teknikker som også har forbedret produktionen af øl. Carlsberg Laboratorium har desuden bidraget til den grundlæggende naturvidenskab da forskere på laboratoriet har gjort flere store videnskabelige opdagelser – fx rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.

Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag kan du dykke med ned i forskningen i og udviklingen af de ingredienser som bruges til ølproduktionen. Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.

Du vil også høre om hvordan spiring af byg – dvs. maltning – kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I Carlsberg Laboratorium arbejder de også på udviklingen af nye typer af gær som ikke danner alkohol, men stadig gærer. Disse nye gærtyper kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at skulle anvende forskellige efterbehandlinger der kan påvirke smagen af øllet.

I foredraget vil du derudover få indsigt i den nyeste banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien bruges til at finde nye forbedrede egenskaber i planter som kan øge deres kvalitet eller udbytte under forskellige klimatiske forhold. Det er ikke kun forskning i nutidens planter der kan hjælpe med klimatilpasningen af fødevarer: hør om fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland som kan give indblik i hvordan fortidens planter tilpassede sig deres skiftende klima.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.


Læs mere


Dust ’N’ Bones - Live i Brørup Bio 2025

Spilletider:
lørdag 1. mar. 20:00


Dust N’ Bones er – måske – Danmarks bedste og autentiske svar på Guns N’ Roses. De ligner ikke de gamle helte fra Hollywood, men derimod er det 5 jyske gutter, som har helt styr på deres prioriteringer; musikken!!!
Hør de fede hits fra en svunden tid leveret med sådan en autenticitet og oprigtighed, som ingen andre kan. Alt fra “Welcome to the Jungle”, “Paradise City”, “Sweet child O’ mine”, “Rocket Queen” til ”You could be mine” er at finde på setlisten sådan en aften.
Så hvis du trænger til at komme ud og skråle med på musikken fra din ungdom, så hiv fat i dem du kender, og kig ind denne aften.
Dust N’ Bones vil være der og garanterer en fest med musik på en måde, som du aldrig har fået serveret den før.


Læs mere


 
Dine billetter
Gavekort
Giv en på opleveren...

Et gavekort til biografen skaber glæde for alle, om de er til gys, sjov eller eventyr!

Køb gavekort her
Nyhedsbrev
Vil du gerne modtage et nyhedsbrev fra Brørup Bio?
Indtast din email og du vil ca. én gang om ugen modtage nyheder om kommende film og arrangementer på mail.

Vores nyhedsbrev er pt. ude af drift. da vi arbejder på en ny hjemmeside.
Bliv medlem
Vil du gerne være med til at støtte Brørup Bio, så bliv medlem af foreningen "Brørup Bios Venner"
Læs mere om foreningen her og blive medlem.
Sponsor
Brørup Bio er blevet digitaliseret, og en stor tak skal lyde til sponsorerne.
Vi har dog stadig en del forbedringer at lave, som også koster penge.
Vi har derfor valgt at holde sponsor tilmelding åben, så hvis I ikke nåede med første gang, har I muligheden nu.

Klik her for mere info

Se liste over sponsorer
Digitaliserings aktier
De senest udtrukne vindere i aktie udtrækningen er:

Juni 2017:
10 – Verner Storm
37 – Malene Christensen
88 – Niels Chr. Madsen
131 – Egon Fræhr

Se alle de udtrukne her.
Facebook
Brørup Bio kan findes på Facebook her: Facebook
Fødevarekontrol
Seneste smiley: Smiley Se hele kontrolrapporten.
 
Brørup Bio - Nørregade 22 - 6650 Brørup - Tlf. 75 38 43 44
Biografen har åben fra en time før en forestilling - Billetter kan bestilles på telefon i biografens åbningstid.